proswingfolk.com - proost
PROOST is een combinatie van twee verschillende bands, namelijk: PRO en LOST. Wanneer de twee bands samen spelen ontstaat er een soort folk-rock.

Lost is een rockband die al vele jaren bestaat en hoofdzakelijk eigen werk speelt. De bezetting van de Lost is: Flo op gitaar en zang (ja, hij zit ook in PRO), Dennis op bas en tweede stem (ja, hij zit ook in PRO), Fer op Drums en Marcel op Gitaar en Keyboard.

Deze combinatie is ontstaan door een gezamenlijk optreden in Join (Noordwijk). Omdat de leden van beide bands elkaar al tijden kennen, leek het iedereen wel leuk om na afloop van het optreden een paar nummers samen te spelen. En met dit plan was een gelegenheidsband ontstaan.

Omdat het gezamenlijk optreden in Join goed was bevallen door zowel de bezoekers als de bandleden werd besloten dat het wel voor herhaling vatbaar was. En zo werd besloten ook op Berghpop te spelen. Ook dit was een groot succes en meer optredens volgden.

Proost speelt voornamelijk "feestfolk" en overige bekende meezing nummers. De normale bezetting van PRO word dan ondersteund door een "vette" basis van drum, contrabas en toetsen.

Op de CD "Past the point of rescue" zijn drie nummers te beluisteren van PROOST en voor de mensen die dit wel eens mee willen maken, kijk eens bij de agenda van deze site of mail ons voor een boeking. Je mag natuurlijk ook gewoon mailen voor vragen en opmerkingen!