proswingfolk.com - cds

In Deep Amaze (2008)Balance them Cleverly (2004)Past the Point of Rescue (2001)Dangerous Crossing (1999)Demotape (1997)


In Deep Amaze (2008)

De nieuwe CD staat is uit!
De CD "In Deep Amaze" bevat 14 nummers. De meeste hiervan zijn we de laatste jaren gaan spelen. Nieuwe elementen zijn het gebruik van de fluiten, verschillende capostanden op de gitaren, diverse tokkeltechnieken en meer "solo" zang. Twee nummers, "Barley and the Grape Rag" en "Alcohol", zijn van langer geleden, maar waren nog niet eerder opgenomen.
Op deze CD zijn maar liefst 6 nummers te beluisteren die door Proost ingespeeld zijn. Bij de Proost-opnamen is in de Soundbite studio gebruik gemaakt van meerdere opname-takes per nummer. Hiermee is ook publieksfavoriet "The Devil went down to Georgia" eindelijk opgenomen. De Pro nummers zijn "in één take" opgenomen. Hierdoor krijgen de nummers de dynamiek die ze bij live optredens ook hebben. De kroeggeluiden bij "The Barroom" geven het geheel hierbij helemaal een live karakter.

Het werken "in één take" maakt het opnamegebeuren wel wat spannend want als er iemand een foutje maakt moet het geheel door de hele groep weer opnieuw worden gespeeld. Desondanks is het ons toch gelukt om in grofweg 3 opnamedagen zowel deze CD als de "volgende" op te nemen.

1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)

9)
10)
11)
12)
13)
14)
Ramblin' Rover
The Barroom
From Clare To Here
Step It Out Mary
Johnny I Hardly Knew Ye
Barley & The Grape Rag
Dirty Old Town
Alcohol
Proost:
Foggy Dew
The Dutch Mountains
Follow Me Up To Carlow
What Do You Want From Me
Paddy Works On The Railway
The Devil Went Down To Georgia


Recorded by: Arjan Paauw
Recorded at: Soundbyte
Released: Januari 2008


Klik op een CD voor meer informatie